به گزارش قدس آنلاین به نقل از فراهان خبر؛ جلسه هماهنگی همایش مفاخر و مشاهیر فراهان با حضور بزرگان فراهان از سراسر کشور در فرمانداری فراهان برگزار شد.
معرفی مفاخر، روشن شدن چراغی برای هدایت است. در این جلسه، محمد مهدی فیض کرمیان امام جمعه فرمهین با بیان اینکه عیار هر سرزمین به مفاخر و بزرگان آن دیار است، گفت: مفاخر از سرمایه های معنوی و هویت بخشی هستند که باید مسیر معرفی و پاسداشت آنان سریعتر پیموده شود.
وی با اشاره به اینکه مفاخر هر کشور مانند شاهراه های حیاتی هستند که شناخت و معرفی هر سرزمین با این شاخصه امکان پذیر است، اظهار کرد: مفاخر ستارگان فروزنده آسمان فرهنگ یک کشورند که هر یک نقاط تاریکی را روشنی می بخشند و معرفی آنها چراغی برای هدایت است.
فیض کرمیان اظهار کرد: جهانی که از سوی سیاست گذاران غربی تدارک دیده شده، جهانی با شکستن ساختارهای عقیدتی و فکری است و امروز روز کارزار است پس باید دست به دست هم دهیم و هویت خود را حفظ کنیم تا پیروز شویم.
در ادامه جلسه، محمد حسینی، نماینده تفرش، آشتیان و فراهان انسجام و وحدت بین مسئولین و مردم را سرمنشا خدمات دانست و گفت: اتحاد و همدلی مسئولین و مردم رمز موفقیت در توسعه و آبادانی شهرستان است. وی افزود: وحدت در حوزه های گوناگون تأمین کننده آرامش امنیت پایدار در حوزه های معنوی، فردی، اقتصادی، اجتماعی، سیاسی و نظامی است. فراهان، تفرش و آشتیان مثلث مفاخر استان مرکزی هستند.
حسینی اظهار کرد: وظیفه ماست که این گذشته غنی و این بزرگان و مشاهیر را به نسل جدید بشناسانیم تا آنان احساس غرور کرده و در مقابل کشور های بی ریشه که درعرصه فرهنگ و تمدن بشری جز ادعا چیزی ندارند احساس عزت، سربلندی و شکوه داشته باشند.
نماینده تفرش، آشتیان و فراهان گفت: امیر کبیر، دکتر حسابی، برادران قریب، عالمان نراقی، قائم مقام فراهانی، دکتر کاظمی، علامه آشتیانی از مفاخر و مشاهیر سه شهرستان فراهان، تفرش و آشتیان است، سه شهرستانی که در کنار هم مثلث فرهیخته پروری را در استان مرکزی تشکیل دادند.
وی امیرکبیر؛ مرد تمام عیار تاریخ ایران را جهانی دانست و افزود: فراهان به واسطه امیرکبیر در تمام دنیا شناخته شده است، میرزا تقی خان امیرکبیر خدمات بسیار ارزنده ای را در طول زندگانی خود به مردم و این کشور ارائه داده و این مهم سبب ماندگاری این شخصیت برجسته تاریخی شده است.
حسینی با اشاره به تدوین سالنامه مفاخر و بزرگان فراهان گفت: احیای مواریث گرانقدر منطقه وظیفه یکایک افرادی است که می توانند کاری کنند، تا بتوانیم بسیار جدیتر از گذشته در حوزه فرهنگ کشور بروز و ظهور داشته باشیم. باید پیشقدم شویم تا مفاخر ما مصادره نشوند.
حسین سبحانی، رئیس دبیرخانه مفاخر استان مرکزی در ادامه جلسه گفت: باید برای معرفی کردن همچنین پاسداشت همه مفاخر دورههای تاریخ گام برداشت، تا به این ترتیب هنرمندان و فعالان این عرصه را به نسل جدید معرفی کرد.
وی افزود: مفاخر کشور بیش از ۴۵۰۰ نفر هستند که یک چهارم آن مربوط به استان مرکزی است و این امر نشانگر اهمیت استان مرکزی در فرهیخته پروری است امری که اکنون کمتر مورد توجه خانواده ها و جوانان است.
سبحانی با بیان اینکه، با بررسی های انجام شده تعداد مفاخر استان به ۱۱۰۰ نفر افزایش یافته است گفت: اگر ما بخواهیم هر روز از این مفاخر را معرفی کنیم روزهای سال کم است و این امر نشان از قابلیت استان در نخبه پروری است.
رئیس دبیرخانه مفاخر استان مرکزی افزود: مفاخر به مثابه چراغی در مسیر علمی و دینی، جامعه هستند و با شناخت گذشته و گذشتگان علمی می توان راه آینده را ترسیم کرد و افق های روشن پیروزی را تداعی کرد.
وی اظهار کرد: استان مرکزی سرآمد استان های دارای بیشترین مفاخر است با این حال بزرگان زیادی در کشور هست که با گرامی داشت یاد آنان مسیر راه جوانان و آینده سازان را نورانی می کند.
سبحانی گفت: بزرگداشت مفاخر در استان در حالی در یکی دو سال اخیر جدی تر شده است که با وجود ۱۱۰۰ بزرگ اندیشمند، بسیاری از آنان برای جوانان و نوجوانان ناآشنا هستند.
رئیس دبیر خانه مفاخر استان مرکزی گفت: در اثر غفلت مسئولان بخشی از آثار و شخصیتهای برجسته و صاحبنام از سوی کشورهای اطراف که خودشان روزی جزو ایران بودند مورد دخل و تصرف قرار گرفته است.
وی با اشاره به اقدامات برخی کشورها در مصادره مفاخر و شخصیتهای فرهنگی ایرانی گفت: ما اگر خودمان را به جهانیان نشناسانیم کشورهایی که اطراف ما هستند و تازه مستقل شدهاند سعی میکنند این مفاخر را برای خودشان مصادره کنند. در این جلسه حسین فراهانی، مدیر کل سابق میراث فرهنگی استان تهران به عنوان دبیر همایش مفاخر و مشاهیر فراهان از سوی اعضای انتخاب شد و مقرر شد کمیته های مختلفی از اعضا تشکیل شود.
نظر شما